Crêpes

Crêpes eller tunna pannkakor. Vet egentligen inte vad som definierar den ena från de andra. Det här är i alla fall ett recept som jag till slut kommit fram till är det bästa för att få till de där riktigt tunna pannkakorna. Jag satte svårt som svårighetsgrad då jag anser att det är en konst att få till de där riktigt tunna pannkakorna. Att ha exakta måtten så att pannkakan inte blir tjock utan endast så att smeten kan täcka hela botten och inget mer. Men även konsten att sedan vända på pannkakan, veta tiderna och temperaturerna. Lär dig och speciellt, lär dig kontrollera din häll och stekpanna. Själv använder jag mig oftast ut av min belagda panna, en Scanpan Pro IQ 28 cm. Så med den stekpannan fick jag ut 15 väldigt tunna pannkakor.

RECEPT

SVÅRIGHETSGRAD: SVÅRT
TID: MEDEL

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk smält smör
  1. Börja med att ta fram alla saker som du behöver. Smält sedan smöret i en stekpanna och ställ åt sidan innan. Börja vispa ägg med socker och ha sedan i saltet. Gå i med både mjölken och det iskalla vattnet för att sedan vispa i mjölet. För att undvika att det blir fettklumpar när du går i med smöret brukar jag ta stavmixern eller blundern och mixa upp smeten något.
  2. Stek sedan pannkakorna riktigt tunna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.