Ägg sous vide

Ägg är någonting som man verkligen kan förstöra. Antingen blir det underkokt och gulan blir alldeles för rinnig. Eller så blir ägget överkokt och gulan nästan blir torr. Att tillaga ägg sous vide är det bästa valet. Här nedan kommer jag nämna två sätt att tillaga ägg på med en sous vide-cirkulator.

RECEPT

SVÅRIGHETSGRAD: Enkelt
TID: Snabbt – längre

Ingredienser

  • Ägg
  1. Börja med att välja hur du vill tillaga ditt ägg och sätt sedan på din sous vide på vald temperatur.
  2. När temperaturen är uppnådd lägger du ner ägget i badet. Är du försiktig och lägger ner ägget med en sked ska inte det i alla fall gå sönder.
  3. Ställ in vald tid och vänta tills ditt ägg är klart.
  4. Nu kan du antingen äta ägget direkt eller låta svalna i upp till 30 minuter eller spara i kylskåpet i upp till en vecka.

img_5420.jpeg

Detta ägg är tillagat på 90 grader i 8 minuter. Perfekt konsistens på ägget och krämig gula. Nästan fast vita. Går bra att äta antingen som det är med lite kaviar eller ha i en ramen.

IMG_5422

Detta ägg är i stället tillagat på 73,9 i 45 minuter. En betydligt ringare gula och inte alls lika fast vita. Men ändå ett fantastiskt gott ägg att ha i en sallad eller äta som det är.

Ett recept för det perfekta frukostägget kommer men än så länge skulle jag köra på 90 grader där i 8 minuter. Även ett recept för pocherat ägg kommer komma. Men skulle just nu köra på 63/64 grader i 1-2 timmar. Sedan bara knäcka över en sil och servera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.