Perfekt stekta champinjoner

Mina tips för bra stekta champinjoner är att skölja dem innan i vatten, steka på riktigt hög temperatur i omgångar eller i så stor stekpanna som möjligt. Sedan vänta med smör och salt till riktigt slutet.

Recept

Svårighetsgrad: lätt
Tid: medel

Ingredienser

  • Champinjoner
  • Neutral olja för stekning
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Ev smaksättning
  1. Börja med att lägga ner champinjonerna i ett kallt vattenbad och låt dem ligga där i ca 5 minuter. Många kommer tro att det här är fel men då champinjoner innehåller ca 90 procent vatten redan gör det inte så mycket att tillsätta lite till.
  2. Skölj svampen nu och lägg den sedan på en tallrik med hushållspapper mellan tallriken och svampen.
  3. Dela svampen på 4 klyftor och hetta samtidigt upp en så stor stekpanna som du har och när den är varm har du i oljan och sedan svampen men inte all svamp utan försök ha så att svampen täcker mindre än halva stekpannan, gärna enbart 1/3 av stekpannans yta. Stek hellre i omgångar då svampen ska stekas och inte kokas.
  4. När svampen fått färg och blivit fin kan du köra ner nästa omgång och hälla över den redan stekta svampen på en tallrik.
  5. När all svamp är färdigstekt kan du sänka temperaturen ytterligare och ha i hel smör, vitlök, timjan, salt och peppar för att ge god smak på svampen. När den gottat sig i detta kan du till sist hälla över den på en ny tallrik med hushållspapper så att den kan få svalna något innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.