Pastadeg

Recept

Svårighetsgrad: medel
Tid: Längre

Ingredienser

280 gram vetemjöl
105 gram ägg
90 gram äggulor
5 gram salt

Pastavatten = 1 msk salt per liter vatten 

Så här gör du

  1. Börja med att väga mjölet och lägg det i en bunke.
  2. Mät upp 105 gram ägg och sedan 90 gram äggulor. Mixa med en stavmixer så att det blir till en slät smet, tillsätt salt och häll ner över mjölet. Blanda med en degkrok tills degen precis blandats och ta ur och forma till en boll på bakbordet.
  3. Svep in i plastfolie och ställ in i kylskåpet i 3-8 timmar. Desto längre tid desto bättre.
  4. När degen vilat så är det bara att ta ut den och antingen använda pastamaskin för bästa resultat men har man ingen är det bara att kavla. I så fall mjölar man lätt ett bakbord och kavlar så att det blir till en tunn deg. Lite som att baka ut pepparkakor. För stor degbit man kavlar ut så blir den tunn i kanterna men tjock i mitten. Man lär sig till slut. Men handlar om att inte ha för mycket mjöl för då blir degen för torr och har man för lite blir degen för blöt vilket gör att den kommer fastna i bakbordet.
  5. När detta är gjort viker man den och skär sedan till den pasta man vill ha. Detta gäller även hur tunn man kavlar ut degen. Själv gjorde jag tagliatelle som behövde kokas i vatten i 2-3 minuter. Allt beror på hur tunn degen är.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.